Innehåll   Utskrift   Adressboken – finesser   Växla mellan ...   Bärbar dator   Bean   CharacterPal/specialtecken   iChat   Ikoner

 

Tips och trix

Utskrift

 

Skriv ut kuvert från adressboken

Den som har använt Word vet att det finns några kuvertformat. C5 till exempel och några amerikanska format. (Beroende också delvis på vilket skrivarfabrikat du använder). Det går även att skriva ut kuvert från Adressboken som då kräver några inställningar.

Tänker man skicka till flera mottagare samtidigt kan det tidsmässigt löna sig att låta datorn sköta utskrifterna. Först bör man skapa en grupp med aktuella namn- och adressuppgifter. (Skapa grupp och dra önskade adresskort dit). Markera gruppen. Nu kan man välja att använda adressetikett eller att skriva ut på kuvertet direkt. Gå till Skriv ut och sedan till Layout och välj etikett-modell (oftast Avery) samt etikettbeteckning/nummer. Du kan givetvis i stället välja Kuvert och storlek till exempel ISO C5. (Prova först att skriva ut ett kuvert för att se att inställningarna är rätt. Sedan kan du ladda skrivaren med flera kuvert och skriva ut hela gruppen).

Lägg märke till att ditt namn och adress står som avsändare om kuverten skrivs ut på din dator. Du kan också skriva ut Adresslistor och sidor till fickalmanacka från Adressboken.

Skärmbild, skriv ut

Skärmbild, skriv ut adressetiketter

 

 

 

 

 

 

Snabb utskrift

Du kan dra en (genväg) dvs. en kopia av din/dina skrivare till skrivbordet alternativt till Dockan. Om du gör som många andra sparar filer som tillhör det aktuella jobbet på skrivbordet är det lätt att dra filen till skrivarsymbolen så skrivs dokumentet ut. Skrivarsymbolerna hittar du i Program --> Verktygsprogram --> Skrivarinställning- Nu är det bara att dra ut symbolen på skrivbordet. När du inte vill ha symbolen kvar så dra den bara till papperskorgen. Originalet till skrivaren påverkas inte.

Skärmbild, skrivare

Dialogruta, skriv ut

 

MacSeniorerna – föreningen för seniorer med Macintoshdatorer  e-post: info@macseniorerna.org

FÖRENINGEN   |   KALENDER   |   KURSER   |   TEKNIK, TIPS och TRIX   |   MACSNACK   |   LOGGA IN   |   HEM